8 lucruri care se intampla in corpul tau atunci cand faci dragoste

Inima ta accelerează. Hormonii tăi se agită. Vezi ce altceva se întâmplă, din cap până în picioare, în febra momentului.

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu corpul tău în timpul unei partide fierbinți în pat?

De la ce este bun (hormonii fericiți! sensibilitatea crescută!) la ce este mai puțin bun (risc crescut de infecții ale tractului urinar, de exemplu), aici sunt opt lucruri care se întâmplă atunci când faci sex.

1. Sunt eliberați hormonii fericirii. Sexul stimulează secreția hormonilor cum ar fi oxitocina, ceea ce te face să te simți conectat la alte persoane, și dopamina, care activează centrul de recompense al creierului.

Rezultatul: Te simți mulțumit și apropiat de partenerul tău.

2. Vasele de sânge se dilată. Ce fac vasele de sânge dilatate pentru tine? „Clitorisul și vulva devin umflate din cauza vascularizarii, la fel ca și vasele din peretele vaginal”, spune expertul în urologie și sănătate sexuală Jennifer Berman, MD.

„Acest lucru duce la mai multe secreții și lubrifiere.” Și fața și pieptul ti se pot inroși.

3. Sensibilitatea crește semnificativ. Zonele tale erogene, incluzând sfârcurile, urechile, gâtul și zona genitală, devin foarte sensibile datorită fluxului sanguin crescut și eliberării neurotransmițătorilor care sporesc senzația.

4. Bacteriile se pot acumula. În timpul sexului, bacteriile din vagin și anus pot intra în uretra și se pot înmulți, ducând la o infecție a tractului urinar. Sfat: urinează imediat după acțiune pentru a elimina bacteriile.

5. Arzi (unele) calorii. Un studiu efectuat în New England Journal of Medicine a constatat că o persoană de 70 de kilograme arde 21 de calorii în timpul a șase minute de activitate sexuală.

Deci, o tăvăleală între așternuturi nu este la fel de eficientă ca și o oră de sală, dar o jumătate de oră sexy ar putea să ardă aproximativ 100 de calorii.

6. Inima îți bate din ce în ce mai tare. Ca orice activitate aerobica, sexul creste ritmul cardiac. Vârful acestei activități vine atunci când ai orgasm și se stabilește înapoi la linia de bază în interval de 10 până la 20 de minute, arată cercetările.

7. Muschii tăi devin tensionați. „În timpul orgasmului, mușchii din zona pelviană se contractă involuntar”, spune dr. Berman. În mod activ tensionarea și eliberarea acelor mușchi în timpul sexului pot ajuta la stimularea umflarii cauzate de vascularizare, excitării și plăcerii. Kegels, avem doritori?

8. Te simți relaxat. Marele tău orgasm poate fi cea mai bună metodă de relaxare: orgasmele declanșează o creștere a prolactinei, un hormon calmant care atinge cele mai înalte niveluri când dormim.

Bonus:
6 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre sex in timpul sarcinii:

Da, este sigur – cu exceptia cazului in care esti in tratament pentru travaliu prematur sau ai fost diagnosticată cu placenta previa
Nu exista pozitie buna sau rea atunci cand esti gravida si faci sex
Este normal sa nu ai chef sa faci asta…
Dar e posibil sa ai!

Stai departe de partenerul tau daca are sau ar putea avea o infectie cu transmitere sexuala
Contraceptia nu previne sigur infectia si copilul poate fi expus microbilor in timpul travaliului

Lasă un răspuns