CEA MAI GUSTOASĂ AMINTIRE: BISCUIȚII COPILĂRIEI

Vă amintiți momentul în care bunica vă aducea seara o cană cu lapte cald și o farfurie cu biscuiți, al căror gust era inconfundabil? Puteți retrăi acele clipe inedite, preparând chiar dumneavoastră gustosul desert.

INGREDIENTELE DE CARE AVEȚI NEVOIE PENTRU PREPARAREA BISCUIȚILOR BUNICII SUNT URMĂTOARELE:

– 200 g zahăr,

– 3 ouă,

– 3 linguri cu lapte,

– 3 linguri cu smântână grasă,

– 2 plicuri cu praf de copt,

– 1 linguriță cu esență de vanilie sau rom,

– 1 kilogram făină,

– 2 plicuri cu zahăr pudră,

– puțin unt sau untură.

MOD DE PREPARARE:

Făina se amestecă cu praful de copt iar în alt bol se pune zahărul cu untul și untura, amestecând foarte bine până se încorporează perfect.

Peste acest amestec se adaugă treptat ouăle, smântâna, laptele și esența de rom sau vanilie. După ce ingredientele au fost bine incorporate, se adăuga făina și se amestecă foarte bine până observați că se formează o compoziție omogenă.

Pentru ca biscuiții să iasă așa cum îi făcea bunica, aluatul format trebuie să aibă o consistență fermă, dar elastică. Aluatul se învelește într-o folie de plastic, apoi se lasă la răcit, la frigider, o oră.

După ce se scoate de la rece, se poate da prin mașina de tocat sau se poate modela cu mâna, după forma dorită. Ulterior, biscuiții se pun într-o tavă și se introduce la cuptor pentru 20 de minute. După ce au fost scoși din cuptor, presărați zahăr pudră.

Lasă un răspuns