Cum îți dai seama că te apropii de MENOPAUZĂ

Menopauza este o perioadă fiziologică ce apare ca urmare a pierderii progresive a foliculilor ovarieni și e însoțită de încetarea completă a menstrelor. Prin disparitia ovulatiei si a secretiei hormonilor feminini ia sfarsit perioada de fertilitate, din viata unei femei.

Vârsta la care intrăm la menopauză este influențată de mai mulți factori. Fumatul și istoricul familial se corelează cu un risc crescut de menopauză precoce. Dacă mama ta a ajuns devreme la menopauză, este posibil să te confrunți și tu cu acest fenomen. Menopauza poate sa apara intre 40 si 55 de ani, iar primele simptome ale acesteia o reprezinta bufeurile, care afecteaza pana la 85% dintre femei.

Femeile care intra la menopauza au o senzatie de caldura, in tot corpul, insotita de o senzatie de sufocare si anxietate. Atat in timpul noptii, dar si in timpul zilei, apare o transpiratie abundenta pe fata, ceafa, sani. De asemenea, in aceasta perioada apar tulburari atat psihice, cat si fizice prin: scaderea volumului sanilor, insotita deficit de memorie si depresie.

O alta problema care apare la menopauza este aspectul pielii, care incepe sa fie tern, uscat, pigmentat.

Din cauza ca nivelul lipidelor, al apei si al colagenului scade foarte mult in organism pielea devine mai subtire si nu mai este la fel de bine hidratata.

Mai mult ca niciodata, in aceasta perioada nu trebuie sa lipseasca alimentatia sanatoasa si bogata in Omega 3: nuci, peste gras, seminte de in, dar si fructe si legume proaspete.

Hidratarea intregului organism si a pielii este o prioritate, asa ca este bine sa se consume apa suficienta, cel putin 2 litri pe zi.

Zona ochilor este bine sa fie ingrijita, in mod deosebit, cu un gel, sau cu o crema speciala pentru contur.

De asemenea, exercitiile fizice au un rol important atat pentru a nu permite celulitei sa avanseze si sa devina profunda, dar si pentru a pune circulatia sangelui in miscare si a oferi o stare mentala buna.

Lasă un răspuns