De ce sa consumi ciocolata neagra. Descoperă cele 6 motive, care te vor face să consumi zilnic ciocolată neagră

Avem o noutate bună: savanții recomandă să mâncăm ciocolată în fiecare zi și o noutate rea: medicii spun că adevărata ciocolată este doar cea neagră. Cu cât mai multă cacao și cu cât mai puțin zahăr, cu atât mai bine pentru organism.

1. Ciocolata pune creierul în mișcare

Totul se datorează câtorva substanțe benefice: polifenolii îmbunătățesc asigurarea cu sânge, fenilanalina – memoria, iar teobromina și cofeina – productivitatea. Atunci când avem nevoie să ne concentrăm la muncă sau la studii, o bucățică de ciocolată neagră va fi mai eficientă decât cafeaua.

2. Ea conține mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde sau merele

Antioxidanții luptă cu radicalii liberi. Aceste particule provoacă cancerul, ateroscleroza, boala Alzheimer, diabetul, cataracta și încă alte 50 de maladii periculoase.

3. Este unul dintre cei mai buni afrodiziaci pentru femei

Nu în zadar femeilor li se oferă în dar ciocolate. Cercetătorii din Milano au ajuns la concluzia că nivelul dorinței sexuale și al satisfacției după o partidă de amor este mai mare la femeile, care iubesc ciocolata, decât la cele, care preferă alte dulciuri. Totul se datorează fenilanalinei, care nu doar îmbunătățește memoria, dar și provoacă producerea endorfinelor.

4. Ciocolata îmbunătățește starea de spirit

Boabele de cafea conțin numeroase substanțe, care au rolul de a scoate stresul și de a îmbunătăți dispoziția. De exemplu, în ciocolată se găsesc canabinoidele, care au același efect ca și marijuana. Doar că pentru a-i simți proprietățile trebuie să mănânci cel puțin 55 de tablete de ciocolată.

5. Luptă contra bolilor cardiovasculare

Oamenii de știință au analizat alimentația a 55 de mii de oameni cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani. Astfel, s-a depistat că cei care consumau regulat câte 30 g de ciocolată pe zi, sufereau mai rar de aretmie. Riscul ca aceștia să aibă probleme cu inima era cu 30% mai mic, iar probabilitatea de a suporta un atac cerebral cu 25%.

6. Ciocolata este un remediu bun contra tusei

Savanții au descoperit că ciocolata ajută la tratarea tusei mai bine decât medicamentele pentru răceală. În cadrul unui experiment, participanților li s-a oferit diferite remedii contra tusei: cu codeină (un component activ, prezent în multe medicamente contra tusei), cu teobromină (boabele de cafea îl conțin din plin) și un placebo. Ulterior participanții erau supuși influenței capsaicinei. Aceasta este substanța iute din ardeiul chili, care provoacă tusa și strănutul. În rezultat, persoanele din grupul, care a întrebuințat remediul cu trobromină au avut nevoie cu o treime mai multă capsaicină, până să înceapă a tuși.

Contraindicații pentru ciocolată:

-Nu au voie s-o consume copiii, persoanele care suferă de insomnie sau de hipertensiune;

-Nu se oferă câinilor și pisicilor. Teobromina și metilxantina sunt toxice pentru animale, pot fi cauza unui rezultat fatal chiar.

-Nu se recomandă să se consume mai mult de 30 g pe zi, aceasta poate provoca probleme cu somnul, arsuri la stomac și hipertensiune.

Lasă un răspuns