Elevă de 11 ani umilită de dirigintă. A tuns-o în fața clasei, în râsetele colegilor

O elevă de doar 11 ani, elevă la Școala „Vasile Lucaciu” din Carei, a fost umilită de către dirigintă în fața clasei.

Se pare că diriginta s-ar fi supărat pe fetiță pentru că și-ar fi schimbat culoarea părului. Considerând că este un act de indisciplină, diriginta a pus-o pe fată să își taie singură părul, în fața întregii clase.

”Priviți și voi cum a fost umilită pe data de 11.04.2019 această fetiță dintr-o școală gimnazială din județul Satu Mare, orașul Carei.

Această elevă și-a decolorat părul, iar diriginta nemulțumită de această faptă i-a dat foarfeca în mână și a obligat-o să se tundă în fața clasei, umilind-o în ultimul hal.

Fata, cu rușine și lacrimi de durere în ochi, se ascunde de colegii de școală purtând șapcă și capișon non-stop.

Fapta elevei se putea rezolva și în alt mod, nu cum a procedat diriginta ei, care normal trebuia să îi fie un al doilea părinte”, a spus un părinte pentru PresaSM.

Surse din rândul profesorilor susțin că fetița ar fi fost informată că trebuie să se conformeze și să își schimbe culoarea părului.

Doar că nu a făcut acest lucru, cu atât mai puțin mama fetiței. Iar în cursul zilei de joi, diriginta i-a înmânat fetiței o foarfecă.

”De luni i s-a spus să își schimbe culoarea părului. Nu s-a conformat, iar joi, diriginta i-a arătat foarfeca.

Fata ar fi luat foarfeca și ar fi început să se tundă în fața clasei, moment în care o colegă s-a oferit să o ajute să se tundă (ne întrebăm de ce nu a oprit-o diriginta, n.red.).

Era înainte de pauză cu câteva minute, după care diriginta a plecat. Când a revenit și a văzut cum a tuns-o colega, diriginta a atenționat-o și pe aceasta că nu a procedat corect.

Fetița a mai venit la școală cu tocuri, spre exemplu, încălcând regulamentul școlar.

Din păcate, nici părinții nu o ajută prea mult, fiind o familie violentă. Tânăra este conflictuală în raport cu colegii.

Este foarte greu de ținut sub control un astfel de colectiv”, a spus un cadru didactic din școală.

Lasă un răspuns