Klaus Iohannis: Nu mă trimite pe mine doamna prim-ministru să citesc site-ul Guvernului

Klaus Iohannis a anunțat marți că va participa la ședințele de Guvernul, chiar dacă premierul Viorica Dăncilă a transmis public că îl va invita doar dacă va considera că este necesară participarea sa.

“Este o problemă care nu a fost bine înţeleasă de persoanele care au ajutat-o pe doamna priministru să îmi scrie un răspuns. S-au cam grăbit. Sunt mai multe acte normative care statuează clar că este nevoie de transparență în actul decizional. Lucrurile trebuie publicate, nu cu 24 de ore înainte, ci cu mult înainte, pentru a fi luat act de ele. Există o agendă ocultă a Guvernului, ei spun ordinea de zi suplimentară, care este foarte discutabilă, nu respectă rigorile legii. E o procedură total netransparentă,” a declarat președintele.

Iohannis s-a declarat nemulțumit de faptul că premierul nu vrea să-i trimită ordinea de zi, susținând că aceasta este publică pe internet.

“Guvernul e obligat să-mi trimită întreaga agendă mie, președintelui României, nu mă trimite pe mine doamna prim-ministru să citesc site-ul Guvernului, care site, de multe ori, apare ceve, iar în ședințe se discută altceva. Iar dacă se încadrează sau nu se încadrează la Articolul 87, căderea de a stabili acest lucru este la președinte și nu la prim-ministru. E obligatoriu ca de fiecare dată întreaga agendă să fie trimisă și eu decid dacă e de competența. Ultima dată când s-a dat o astfel de ordonanță am avut aproape o revoluție. Asta nu e incitare ce vă spun acum,” a precizat Iohannis.

Președintele i-a transmis marți o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă prin care îi solicită includerea pe ordinea de zi a proximei ședințe de Guvern a subiectului protejării drepturilor și intereselor cetățenilor români aflați în Marea Britanie. Noua solicitare a preşedintelui Klaus Iohannis vine pe fondul interesului manifestat de preşedinte cu privire la agenda şedinţelor de guvern care vor avea loc în perioada următoare şi după ce şi-a anunţat disponibilitatea de a participa la ele. 

Un comentariu la „Klaus Iohannis: Nu mă trimite pe mine doamna prim-ministru să citesc site-ul Guvernului

Lasă un răspuns