Medicul care a construit la Bucureşti cea mai modernă secţie de Terapie Intensivă nu își dorește să fie ministrul Sănătății

Medicul Cătălin Cîrstoveanu a construit la Bucureşti cea mai modernă secţie de Terapie Intensivă dintr-un spital de copii.

Alta e în curs de finalizare la Constanţa.

La Spitalul Marie Curie va face un heliport, ca să nu rişte să se stingă copii în stare gravă, în ambulanţele blocate în trafic.

Şi este în linia întâi a luptei contra infecţiilor din spitale.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu invitat duminică în platoul emisiunii

În faţa ta, a vorbit despre sistemul de sănătate din România și a explicat, printre altele, de ce nu și-ar dori să fie ministrul Sănătății

-Ati avea curaj sa fiti ministrul Sănătății și în România?

-Mă vor da afara repede!

-De ce?

-Dumneavostră ați accepa să vorbiți despre un spital de 15 ani și să nu se întâmple sub mandatul tau?

Chiar dacă aș avea toată dorința și văd că partenerul meu nu vrea, nu pot. Dacă vin să fac spitalul și descopăr că nu am buget, atunci te superi și pleci.

-Pentru că meseria dumnevoastră de bază e cea de medic, nu vă vine câteodată să renunțați?

– Nu, niciodată, nici vorbă!

Medicul Cătălin Cîrstoveanu a reușit să construiască secția de Terapie Intensivă Nou Născuți de la Spitalul „Marie Curie” din bani veniți de la companiile private.

În curtea aceluiași spital, Asociația „Dăruiește Viață” ridică, tot din donații, primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România.

Într-o țară în care statul nu a mai reușit să ridice de la zero niciun spital în ultimii 30 de ani, speranța pare să vină doar de la

medicii și oamenii implicați care își doresc ca pacienții să aibă condiții normale.

Lasă un răspuns