Mobilizare pentru Marius, elev rămas orfan. Marius, elev cu bursă de merit, a rămas fără singurul său părinte, dar și fără casă, în urma unui ince ndiu devastator

Un băiat de 16 ani a impresionat o comunitate întreagă din Vaslui. Adolescentul de 16 ani a rămas orfan după ce un incendiu i-a ucis tatăl şi i-a mistuit casa. Marius este un exemplu de modestie şi curaj. A muncit de mic, dar nu a abandonat niciodată şcoala. Este un elev olimpic. Zeci de oameni încearcă acum să găsească o soluţie pentru ca adolescentul să nu rămână pe drumuri.

Flăcările nu au distrus doar casa. I-au luat lui Marius şi singurul părinte pe care-l mai avea. Pe tatăl lui.

VALERICĂ ANTON, Viceprimar Deleni: Eu am fost aici în seara aia. Şi am fost alături de el. E dureros, să nu aibă locuinţă, să nu aibă cărţi, caiete, să nu mai aibă nici actele.

MIHAELA TUDUSCIUC, vecina care-l îngrijește pe Marius: Oameni din alt judeţ au sărit în ajutorul acestui copil. Au venit cu ajutoare, şi le mulţumim, cu produse, atât cu haine, atât cu bani.

O mobilizare emoţionantă pentru un copil de 16 ani. Vecinii, colegii de şcoală, profesorii îi arată că nu rămas singur pe lume.

Băiatul a luptat de când era mic. A rămas fără mamă la doar trei ani. Iar copilăria a însemnat pentru el multă trudă, ca să-şi ajute tatăl.

MIHAELA TUDUSCIUC, vecina care-l îngrijește pe Marius: Dacă vreţi să-i ştiţi trecutul uitaţi-vă la palmele lui, la câte bătături are în palme. La cât au muncit mâinile astea două, au muncit pentru toţi cei din jur, care-l aşteptau la intrare şi spuneau “Marius, am nevoie de tine, hai la treabă. ” Niciodată nu a zis nu.

DORU EȘANU, Primarul Comunei Deleni: Este un copil olimpic, a fost în primele 8 clase. A renunţat la liceu ca să meargă la şcoala profesională, unde primeşte o brumă de bani.

ELENA BĂRBUȚĂ, dirigintă: Este un elev silitor, este şeful clasei în acest an. Are bursă de merit, pe lângă bursa profesională.

MIHAELA TUDUSCIUC, vecina care-l îngrijește pe Marius: Noi vrem să-i facem un viitor aici, aproape de noi, aici unde s-a născut, unde a crescut.

Marius are cinci fraţi vitregi, dar toţi sunt plecaţi în străinătate. Direcţia pentru Protecţia Copilului aşteaptă revenirea în ţară a unui dintre ei, ca să-l ia în grijă. Până atunci, locuieşte în casa unei vecine, iar comunitatea speră ca povestea lui Marius să impresioneze români din toată ţara. Pentru a-i împlini visul de a avea o casă nouă.

Lasă un răspuns