Nu-i spune mamei tale aceste fraza, ele îi rănesc inima…

Timpul este nemilos, și mai devreme sau mai târziu îi pierdem pe cei mai dragi oameni din viața nostră, iar printre ei este și cea mai apropiată persoană – mama.

Ea este cea mai specială, ea ne dă viață, ne crește și ne acordă atenție cu prețul propriilor ani de viață. Asta fac mamele adevărate,

Timpul este nemilos, și mai devreme sau mai târziu îi pierdem pe cei mai dragi oameni din viața nostră, iar printre ei este și cea mai apropiată persoană – mama.

Ea este cea mai specială, ea ne dă viață, ne crește și ne acordă atenție cu prețul propriilor ani de viață.

Asta fac mamele adevărate, de aceea contribuția acestor femei unice în dezvoltarea și educația noastră nu poate fi comparată cu nimic.

Mama veghează lângă patul nostru, atunci când suntem bolnavi, mama stă lângă geam, atunci când nu dormim acasă, fără a o preîntâmpina și este cea mai fericită atunci când obținem succes în viață!

Îi spunem mamei foarte rar că o iubim, că ea este cea mai dragă, cea mai dulce și cea mai minunată persoană din lume. Gândiți-vă la aceste cuvinte…

În viață se întâmplă orice și fiecare din noi este uneori foarte crud, mai ales atunci, când fiind supărați rostim niște cuvinte dure la adresa mamei, rănind-o până la lacrimi.

Într-o zi mama va pleca, și mai mult ca orice altceva, vom regreta că nu am reușit să-i cerem iertare pentru cuvintele cu care am ranit-o… Protejați mama de aceste fraze, care îi rănesc inima.

1. „Nu am timp”

Mama ne-a purtat în burtă timp de 9 luni, nu a dormit, când eram copii mici, a muncit la două slujbe pentru a achita orele suplimentare de engleză…

Mama se trezea în zori și gătea până noaptea tot felul de gustoșenii, chiar dacă era extenuată și vroia să doarmă.

Ea mereu a ascultat toate povestirile, ne compătimea, ne încălzea cu dragostea ei și … niciodată nu ne-a răspuns cu fraza: „Nu am timp”.

2. „Te urăsc”

Mama vă iubește. În ciuda tuturor lucrurilor. Oricine ați fi: un om de afaceri de succes, un fiu care mereu este în deplasare și uită de părinți, un funcționar modest sau un ratat care cerșește bani de la părinții pensionari.

3. „Nu voi mânca asta!”

Atunci, ridicați-vă și pregătiți singuri ceva mai gustos! Pentru a prepara această cină modestă mama a stat în picioare lângă aragaz timp de câteva ore.

Nu vă place? Încercați, poate vă va reuși mai bine?

4. „Tu m-ai crescut așa”

Poate că mama nu a fost perfectă și a greșit undeva atunci când v-a educat (vă pedepsea prea aspru, nu v-a acordat suficientă atenție), dar ea sincer a dorit și a încercat să facă din dvs un ”Om” cu literă mare.

Și dacă înțelegeți că aveți unele neajunsuri, nimic nu vă împiedică să lucrați asupra caracterului dvs.

5. „Nu l-ai iubit niciodată pe tata”

Dacă mama nu l-ar fi iubit, nu v-ați fi născut…

6. „Tata a făcut bine că te-a părăsit”

Aceste cuvinte sunt cele mai dureroase pentru fiecare femeie.

Cândva, părinții dvs au făcut cunoștință și mama l-a iubit pe tatăl dvs. atât de mult, încât și-a dorit un copil de la el.

Așa v-ați născut dvs. Ambii părinți au făcut greșeli. Când tata a părăsit-o pe mama, ea a suferit foarte mult, dar a făcut tot posibilul să nu arate această durere.

A plâns noaptea în pernă. Poate încă mai plânge…

7. „Oricum, nu înțelegi nimic”

Chiar dacă este așa?! Mama, oricum încearcă să vă înțeleagă, iar mereu vă caută scuze.

8. „Citești prea puțin”

Dar știți oare câte anunțuri a citit mama până a găsit acest apartament mic dar confortabil în care stați?

Sau câte rețete a citit până când a găsit-o pe cea mai gustoasă…

9. „Ești incultă. Nici nu ai studii superioare. Nu te băga în vorbă!”

În schimb mama a trecut o școală a vieții la care nici nu ați visat vreodată!

Și, apropo cu ”mintea sa incultă” a găsit o cale de a câștiga bani, pentru a vă oferi o educație bună și studii ireproșabile.

10. „Îmi cer scuze, dar nu voi veni la ziua ta /Revelion / Paști…”

Orice mamă suferă un șoc, atunci când înțelege că copilul ei a devenit matur și independent. Ultimii 20 de ani (iar uneori și mai mult!) toate gândurile ei erau legate doar de dvs.

Cum ar trebui să trăiască mama mai departe? Treptat mama învață să aibă grijă din nou doar de ea, dar oricum așteaptă cu mare nerăbdare și emoții sosirea copilului său.

11. „Nu te-am telefonat, deoarece am fost foarte ocupat”

Dar, în acest timp, mama a fost bolnavă, s-a simțit singură, a avut nevoie de ajutor fiindcă a rămas fără bani, a împrumutat bani de la vecini a treia oară în această lună.

12. „Nu mi-ai oferit suficientă dragoste”

A iubit așa cum știe… Poate nu suficient de mult sau atât cât ați fi dorit, dar cu toată inima…

13. „Arăți foarte rău”

Mama este în primul rând o femeie, de aceea critica despre exteriorul său este dureroasă.

Poate mama nu frecventează saloanele de frumusețe pentru că nu are destui bani pentru asta?!

14. „În vacanță voi merge la mare și nu vin la tine”

Regretabil, deoarece mama se simte foarte singură și dorește măcar pentru câteva zile să se întoarcă în perioada când casa era plină de râsete și întreaga familie se aduna în jurul mesei.

Atunci mama era fericită, chiar dacă garderoba sa era goală!

15. „Mi-ai distrus viața. Nu ești mama mea”

Aceste cuvinte niciodată nu trebuie spuse mamei. Este interzis să rostiți această frază. Fără comentarii.

Lasă un răspuns