O fetiţă de 9 ani, salvată din maşina mamei ei de un şofer român de TIR, pe o autostradă din Franţa

O fetiţă de 9 ani a fost salvată din maşina mamei ei de un şofer român de TIR, pe o autostradă din Franţa. Un accident teribil a avut loc luni de dimineaţă pe A1, între Arras şi Paris, în direcţia Lille, iar şoferul român a fost printre primii oameni ajunşi la locul în care acesta s-a produs.

Şoferul unui TIR încărcat cu hârtie a pierdut controlul volanului şi a intrat peste parapetul despărţitor al autostrăzii, răsturnându-se peste acesta. Un Fiat 500 care circula în spatele camionului a încercat să evite impactul, dar de asemenea s-a răsturnat şi a zburat peste parapetul de pe mijlocul autostrăzii, aterizând pe plafon.

Un şofer român a fost printre primii ajunşi la locul accidentului. A oprit camionul la distanţă de autoturismul răsturnat şi a coborât din cabină. Şi-a pus mâinile în cap atunci când a văzut cum arăta Fiat-ul. Soţia lui, care-l însoţea în cursă, a filmat apoi tot ce a urmat.

Şoferul, cu o vestă verde fosforescent pe el, îşi revine rapid după şocul primelor imagini văzute şi începe să inspecteze autoturismul strivit de asfalt. Şoferul camionului răsturnat coboară şi el singur din cabină şi priveşte scena dezastrului.

Românul observă apoi mişcare în FIAT şi se întinde pe asfalt. Pe imagini se vede cum după câteva secunde scoate dintre fiarele zdrobite o fetiţă de doar 9 ani, miraculos aproape fără vreo rană. Copila merge pe propriile picioare.

Presa franceză scrie că în maşină aceasta călătorea împreună cu sora ei de 11 ani şi mama lor, 36 de ani. Cele două au fost preluate de la locul accidentului de două elicoptere de salvare, fiind grav rănite.

Traficul a fost complet blocat pe autostradă, pe un sens, mai bine de 6 ore.

Lasă un răspuns