Potrivit unui studiu, bărbații devin adulți la 54 de ani

Un studiu din Statele Unite a concluzionat că vârsta la care bărbații se maturizează și încep să se comporte ca adulți depășește cu mult așteptările noastre, fiind, de fapt, 54 de ani. În acest moment al vieții, un bărbat se va simți împlinit, suficient de încrezător în propriile forțe pentru a începe să trăiască cu mai puțină teamă. Așa că nu e de mirare că paternitatea survine după 40 de ani.

Potrivit studiului, care a implicat 1.000 de bărbați, cifrele de afaceri, grijile legate de aspectul fizic, teama de a pierde părul, dar și cea de a lua decizii afectează în permanență viața unui bărbat până la 54 de ani. Până la această vârstă, comportamentul este foarte asemănător cu cel al unui adolescent care preferă să amâne problemele în loc să le confrunte.

Este, mai presus de toate, frica de îmbătrânire cea care îi împinge pe bărbați să mențină acest comportament de etern Peter Pan.

Vârsta identificată de studiul american ridică vârsta la care un bărbat atinge maturitatea cu 14 ani, căci, cu câteva decenii în urmă, 40 de ani era vârsta la care bărbații spuneau că se simt suficient de maturi pentru a scăpa de incertitudinile tipice tinereții.

Societatea modernă este cea care a contribuit, desigur, la această schimbare, dar nu trebuie să ignorăm nici lipsa de siguranță financiară care amână extrem de mult paternitatea. Cu alte cuvinte, conform acestui studiu, nu am greși dacă am spune că viața începe la 54 de ani. Cel puțin pentru bărbați!

PS: bine, fie vorba între noi, dacă ar arăta precum Patrick Dempsey (foto), nici măcar nu ar mai conta la ce vârstă se maturizează…

Lasă un răspuns