Şofer de TIR, condamnat la închisoare după ce a trecut graniţa cu două sticle de votcă

Un șofer de TIR cu dublă cetățenie, română și moldoveană, a primit doi ani de închisoare cu executare după ce a fost prins cu două sticle de votcă sub scaunul camionului, în Vama Albița. Valoarea băuturii era de 35 de lei.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru după ce a încercat să treacă frontiera cu alcool nedeclarat în mașină, pentru a doua oară, informează vremeanoua.ro. Prima dată fusese prins cu 5 sticle de votcă și primise o amendă de 5.000 de lei.

Deoarece românul nu s-a prezentat la niciun termen al procesului, magistrații de la Judecătoria Huși l-au judecat în lipsă. Iar sentința a fost dură – doi ani de închisoare cu executare.

În plus, instanța a dispus interzicerea exercițiului drepturilor civile, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, pe o durată de doi ani, după executarea pedepsei. Judecătorii au mai dispus confiscarea celor douã sticle cu votcă. 

În fața anchetatorilor, șoferul de TIR a declarat că nu intenționa să facă contrabandă, ci dorea să consume băutura alături de prieteni. Acum va fi obligat să achite statului român suma de 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. 

Sentința nu este definitivă și va putea fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Lasă un răspuns