Un fotbalist român și soția au adoptat 4 copii părăsiți de mamă

Mijlocașul dinamovist Sergiu Hanca ”a adoptat” patru copilași părăsiți de mamă dintr-un sat ialomițean, le-a ridicat o casă și le-a utilat-o cu cele de trebuință, dorind să se ocupe și de educația lor.

Omul este măsura tuturor lucrurilor. Un înțelept grec, Protagoras, a spus-o acum mulți, mulți ani. Omul este și măsura tuturor faptelor pe care le întreprinde pentru cei din jur. Mai ales la ananghie. Sergiu și Andreea Hanca au decis să “adopte”, practic, o familie dintr-un sat uitat de vremuri, dinamovistul oferindu-le o locuință decentă celor patru copii și posibilitatea de a-și schimba în bine destinul.

Altă lume aproape de București

Satul Condeești, comuna Bărcănești, județul Ialomița. La aproximativ 50 de kilometri de Capitală, mergând spre Urziceni, doar că faci la dreapta în dreptul Borăneștiului și mergi cam zece minute cu mașina. Treci de un conac semipărăsit aparținând cândva boierului Chiroiu. Sătenii, călare pe cai, cu biciul în mână, îmbrăcați mai mult sau mai puțin în port popular, te mai opresc, “taxă de Sărbători”, să le dai câțiva bănuți și să bei o gură de vin la trecerea între ani.

Bărbații aghesmuiți bine de licoarea de culoare roșu pământiu își scot căciulile și dau binețe, în română și-n romani, preotului Nicolae Gangă. Bărbatul de 37 de ani este și preot misionar, și director la școala din comuna Bărcănești. Și duhovnicul mijlocașului dinamovist. Prin el, Sergiu a aflat de cazul familiei Velicu.

Lasă un răspuns