Veste rea! UE obliga Romania sa-si arda toate viile, iata de ce!

De acest lucru s-a mai vorbit si in anul 2008 cand s-a dorit distrugerea a peste 175.000 de hectare de vie.

Cu alte cuvinte este o strategie smechereasca prin care fermierii francezi si alti fermieri europeni cu traditie veche in domeniul viticulturii sa scape de noii concurenti si sa nu-i lase sa intre pe piata uniunii.

Cu alte cuvinte ei subventioneaza distrugerea viilor autohtone ale noilor veniti din motive total „altruiste” :

acelea de a fi singurii producatori de vin si a avea practic un monopol pe piata europeana.

Romania are peste 150 de soiuri de vita de vie unice in intreaga lume, vechi de pana la 8000 de ani, aromate, cu miresme fermecatoare,

dulci, incomparabile cu vinurile amare vestice, pline de substante toxice si pesticide.

O astfel de masura este un pericol in primul rand pentru biodiversitatea soiurilor de vita de vie, riscand sa dispara niste soiuri unice in lume.

De altfel in Romania au evoluat cateva soiuri de vita de vie deosebit de rezistente la boli si la daunatori si care nu necesita absolut deloc tratamente chimice sau pesticide.

 Romanii nu stiu sa-si valorifice in schimb aceste soiuri de vin deosebite, dar dupa cum se vede nici nu vor fi lasati sa afle cum sa faca in  curand acest lucru, pentru ca „piata libera” europeana le va impune sa-si distruga singuri viile.

Ce fel de piata libera e asta care iti impune sa-ti distrugi mijloacele proprii de productie?

Este unul dintre exemplele cele mai parsive pe care UE le impune acolo unde gaseste coruptie si politicieni „ascultatori” si tradatori de neam si de tara.

Aceleasi directive au incercat cei de la UE sa le bage pe gat si vecinilor unguri si bulgari dar acolo nu le-a mers atat de usor ca la noi in Romania.

Altii mai stiu si sa refuze cand vad ca unele decizii sunt de-a dreptul imbecile.

Lasă un răspuns